Álommérkőzés

2023.02.18. 12:00

A kanadai férfi jégkorong-válogatottat fogadhatja a magyar csapat Budapesten

Az állandó edzőpartnernek számító Szlovénia mellett a világ egyik legsikeresebb jégkorongcsapatával, Kanadával is megmérkőzik tavasszal a májusi, tamperei A csoportos világbajnokságra készülő magyar férfiválogatott – adta hírül a Világgazdaság.

Kóger Dániel (j) és a kanadai Patrick McNeill a november 2-tõl 6-ig tartó Hokihét keretében megrendezett Magyarország - Kanada barátságos jégkorong-mérkőzésen a fővárosi Tüskecsarnokban 2016. november 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Tavasszal az MVM Dome-ban játszik edzőmeccset a magyar csapat az NHL-sztárokkal teletűzdelt kanadai férfi jégkorong-válogatottal – a Világgazdaság információi szerint.

Kanada játékosai néhány kivételtől eltekintve a világ legerősebb, legnépszerűbb bajnokságában, az észak-amerikai profi ligában, az NHL-ben szerepelnek. A liga legjobban fizetett hokisa is kanadai, az Edmonton Oilers csatára, a 26 éves Connor McDavid 2018-ban 100 millió dolláros (36,12 milliárd forint) szerződést kötött klubjával, évente így átlagban 12,5 milliót keres (4,51 milliárd forint).

Csak összehasonlításképpen, a honi pontvadászat, az Erste Liga alapszakaszát második helyen záró Gyergyói HK éves költségvetése 2021-ben 1,3 millió euró, azaz kicsivel kevesebb mint 500 millió forint volt…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában