tenisz

2020.08.02. 11:30

Kyrgios lemondta a US Opent

A koronavírus-járvány miatt nem vesz részt az amerikai nyílt teniszbajnokságon az ausztrál.

(FILES) In this file photo taken on February 25, 2020 Australias Nick Kyrgios hits the ball during his Mexico ATP Open 500 mens singles tennis match against Frances Ugo Humbert in Acapulco, Guerrero State, Mexico. - Outspoken Nick Kyrgios pulled out of the US Open August 1, saying he was giving it a miss for "the hundreds of thousands of Americans who have lost their lives". (Photo by PEDRO PARDO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pedro Pardo

A világranglistán 40. játékos vasárnap közölte, hogy egészségi és biztonsági aggályai miatt nem utazik el New Yorkba.

„Az emberek érdekében maradok távol, az ausztrál honfitársaim érdekében, és tekintettel a sok ezer elhunyt amerikaira. Újraépíthetjük a sportot és a gazdaságot, de senkinek az életét nem adhatjuk vissza”

- jelentette ki a 25 éves Kyrgios.

Csütörtökön a szintén ausztrál Ashleigh Barty, a női világranglista éllovasa is bejelentette, hogy a „jól érzékelhető veszélyek” miatt nem indul az augusztus 31-én elrajtoló US Openen.

Szombaton az Egyesült Államok Tenisz Szövetsége (USTA) közölte, hogy zöld jelzést ad a Grand Slam-tornának, és kitart a zárt kapus rendezés mellett. A viadal helyszínéül szolgáló Flushing Meadows-i létesítmény augusztus 22-től a Cincinnatiből áthelyezett férfi és női tornának ad otthont, az lesz a US Open főpróbája.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában