új kihívás

2020.08.03. 13:12

Futballelnöki posztra hajt Drogba

Megpályázza az Elefántcsontparti Labdarúgó Szövetség elnöki tisztségét Didier Drogba.

Ivorian retired professional football player Didier Drogba speaks during CEO Talk, an event organized by international business school HEC Paris in Abidjan on September 12, 2019. (Photo by Sia KAMBOU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Sia Kambou

A 2018-ban visszavonult sztár közösségi oldalán jelentette be döntését, egyben megköszönve a rajongók támogatását. Rajta kívül még négyen indulnak a szeptember 5-én esedékes elnökválasztáson.

A 42 éves Drogba játszott a francia Le Mans, a Guingamp és az Olympique Marseille együttesében, majd 2004-ben a Chelsea-hez szerződött. A londoniakkal négyszer lett angol bajnok, és 2012-ben Bajnokok Ligáját nyert úgy, hogy a Bayern München elleni finálé 88. percében ő egyenlített, majd ő értékesítette a győztes 11-est is.

Kínai és török kitérőt követően még egyszer megfordult a Chelsea-nél, majd a tengerentúlon a Montreal Impactben és legutóbb Phoenix Risingban szerepelt, utóbbi klubnak egyben társtulajdonosa is.

Hazája válogatottjában 104-szer lépett pályára, és Afrikában kétszer választották az év labdarúgójának.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában