la liga

2020.06.22. 10:31

Zidane: én csak a megérdemelt győzelmünkkel foglalkozom

Zinedine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője azt mondta, nagyon csalódott, hogy a Real Sociedad elleni, vasárnap esti 2-1-es siker után kizárólag a bíró döntéseire vonatkozó kérdéseket kapott, noha együttese a győzelemmel pontszámban beérte a Barcelonát a tabella élén.

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane gestures during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Valencia CF at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on June 18, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Javier Soriano

A meccs előtt egy nappal a francia trénernek meg kellett védenie csapatát, miután Gerard Pique, a Barca védője azt sejtette: a játékvezetők a madridiakat segítik, erre jó példa a Valencia elleni 3-0-s siker, amikor Rodrigo Moreno gólját nem adták meg. Ezután következett a vasárnapi összecsapás, amelyen három fontos döntés is a Realnak kedvezett.

„Bosszant, hogy az emberek a bírókról beszélnek úgy, mintha mi semmit nem csináltunk volna a pályán.

Persze nem kontrollálhatjuk, hogy az emberek mit mondanak.

Nyerjük a meccseket a pályán, és ma is ezt tettük. Megérdemelten győztünk”

- mondta Zidane.

A Real Sociedad ellen Sergio Ramos szerzett vezetést egy vitatható szabálytalanság után megítélt 11-esből, majd Adnan Januzaj gólját les miatt nem adták meg. A madridiak második találatát – VAR döntés után – Karim Benzema szerezte úgy, hogy az átadást a karja felső részével szelídítette meg.

„Nem láttam ezeket a szituációkat, de nekem azt mondták, a büntető jogos volt és Benzema gólja is szabályos” – tette hozzá a tréner.

„Kétes helyzetekről nem mondok véleményt, mert ez a bírók dolga. Én csak a megérdemelt győzelmünkkel foglalkozom. Jobban szeretnék a futballról és a mérkőzésről beszélgetni.”

A Real Madrid mind a három találkozóját megnyerte az újraindulás óta, s most úgy áll azonos ponttal a Barcelonával, hogy az egymás elleni eredményekben jobb katalán riválisánál.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában