bayern münchen

2019.03.05. 15:00

Beckenbauer szerint a bajnoki cím többet ér a BL-nél

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Franz Beckenbauer, a Bayern München labdarúgóklubjának tiszteletbeli elnöke szerint a címvédő bajor sztárcsapat Borussia Dortmund elleni rangadóján dől majd el, hogy melyik együttes nyeri a Bundesliga mostani idényét.

Bayern Munich's Honorary President and German football legend Franz Beckenbauer attends a ceremony during a break of the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich vs VfB Stuttgart in Munich, southern Germany, on May 12, 2018. (Photo by Christof STACHE / AFP) / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050

Forrás: AFP

Fotó: Christof Stache

A 73 éves legendás futballista a Bild keddi lapszámában azt mondta,

számára a német bajnoki cím értékesebb, mint a Bajnokok Ligája megnyerése.

„Azt gondolom, hogy

április 6-án a Bayern München-Borussia Dortmund mérkőzés kimenetele dönt majd a végső győztesről, és 34 játéknap után az élen zárni sokkal többet ér, mint túlélni néhány egyenes kieséses párharcot”

- jelentette ki Beckenbauer, hozzátéve, hogy úgy érzi, a Bayern kezd kilábalni a hullámvölgyből. Ebben szerinte nagy szerepe van a védelem stabilitását meghatározó Javi Martíneznek, valamint a középpályán James Rodrígueznek és Thiago Alcantarának.

Beckenbauer az utóbbi hetekben gyengélkedő Dortmundról azt mondta, „amint átlépik a saját gátjaikat, újra erősek lesznek, az egyetlen kérdés csak az, hogy erre mikor kerül sor.”

A Borussia január 26. és február 24. között nem tudott győzni tétmeccsen, ebben az időszakban kiesett a Német Kupából, a BL-ben pedig 3-0-ra kikapott a Tottenham Hotspur vendégeként. Utóbbi összecsapás visszavágóját kedden este rendezik Dortmundban. A Bayern ingadozó teljesítménnyel kezdte a szezont, de a legutóbbi hét Bundesliga-meccséből hatot megnyert, és az elmúlt hétvégén rendezett fordulóban pontszámban utolérte a listavezetőt, rosszabb gólkülönbsége miatt azonban második a Borussia mögött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában