Vizsgálatot indítanak

2017.11.03. 13:55

Nem ússza meg Evra a fejberúgósdit

Az Olympique Marseille labdarúgóklub vizsgálatot indított játékosa, Patrice Evra ügyében, aki csütörtök este a Guimaraes elleni Európa Liga-találkozó előtt megrúgta saját csapata egyik szurkolóját.

Marseille's French defender Patrice Evra (C) is escorted off the pitch by teammates Portuguese defender Rolando and Brazilian defender Doria (R) after an argument with supporters before the start of the UEFA Europa League group I football match Vitoria SC vs Marseille at the D. Afonso Henriques stadium in Guimaraes on November 2, 2017. / AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Miguel Riopa

A francia együttes pénteken kiadott közleménye szerint belső vizsgálat indult az ügyben, amelynek célja, hogy megállapítsák: ki a felelős a történtekért.

Az európai szövetség (UEFA) bejelentette, Evrának a következő mérkőzést biztosan ki kell hagynia. Az esetleges további büntetésről a szervezet ellenőrző, etikai és fegyelmi bizottsága dönt majd a november 10-i ülésén.

A csütörtöki Guimaraes-Marseille (1-0) EL-összecsapás előtt a francia csapatot elkísérő szurkolók a játékosokat szidalmazták a pálya mellett, mire – a közösségi médiás felületekre felkerült fotók és videók tanulsága szerint – Patrice Evra, a franciák 36 éves, 81-szeres válogatott hátvédje az egyik drukkert fejen rúgta.

Az erőszakos cselekmény miatt a játékvezető kizárta a mérkőzésről a korábbi Juventus- és Manchester United-védőt, így ő lett az Európa-liga történetének első olyan játékosa, akit már azelőtt kiállítottak, hogy pályára lépett volna.

Borítókép: Patrice Evrát (k) a társai nyugtatják, miután úgy érezte, fejbe kell rúgnia a csapatot sértegető szurkolót.

AFP PHOTO / Miguel Riopa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában