Cinema: Sound

2021.10.17. 16:40

Oscar-díjas zeneszerző vezényli a Bécsi Szimfonikusokat

Az Oscar-díjas Alexandre Desplat filmzeneszerző vezényli a Bécsi Szimfonikusokat egy januári koncerten.

A legjobb eredeti filmzene díját elnyerõ Alexandre Desplat francia zeneszerzõ a Los Angeles-i Dolby Színház sajtószobájában tartott fotózáson, az Oscar-gála után, 2018. március 4-én.

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Paul Buck

A Bécsi Szimfonikus Zenekar a kortárs filmzenének szenteli új koncertsorozatát. A Cinema: Sound című programsorozat nyitányaként Alexandre Desplat hollywoodi zeneszerző 2022. január 29-én a bécsi Musikverein nagytermében vezényel.

A koncert műsorán díjnyertes kompozíciói szerepelnek.

Desplat több mint 170 film zenéjét szerezte, A Grand Budapest Hotel (2015) és A víz érintése (2018) filmzenéjéért pedig Oscar-díjat kapott. Jan Nast, a Bécsi Szimfonikus Zenekar művészeti igazgatója vasárnap elmondta, hogy régóta tervezik ezt a koncertsorozatot.

„A filmzene a DNS-ünk része, és örülök, hogy mostantól a kortárs filmzenét is bemutathatjuk a közönségünknek a bécsi Musikvereinben” – hangsúlyozta.

Desplat úgy fogalmazott: számára nagy megtiszteltetés, hogy azt a zenekart vezényelheti, amelyik zenei példaképeivel dolgozott. A zeneszerző 2016-ban Bécsben megkapta a Max Steiner filmzenei életműdíjat.

Borítókép: a legjobb eredeti filmzene díját elnyerő Alexandre Desplat francia zeneszerző a Los Angeles-i Dolby Színház sajtószobájában tartott fotózáson, az Oscar-gála után, 2018. március 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!