biztos, ami biztos

2021.07.11. 11:01

Hibrid lesz az idei frankfurti könyvvásár

Online és helyszíni programokat is tartanak.

Az októberben a koronavírus-járvány miatt érvényes biztonsági és higiéniai előírások betartása mellett a tervek szerint ismét személyesen lesz látogatható a kiállítótérbe visszaköltöző rendezvény, de emellett egyes programok digitális és hibrid formában is élvezhetők lesznek – közölték szerdán a szervezők.

A könyvfesztivált idén október 20. és 24. között rendezik meg. A szakmai közönség mellett a hagyományoknak megfelelően a hétvégi napokra bárki válthat jegyet.

Minden látogatónak igazolnia kell azonban, hogy kapott már oltást, átesett a betegségen vagy negatív PCR-teszttel rendelkezik.

A szervezők meg akarják akadályozni, hogy túl sokan gyülekezzenek egy helyen, az emberek eloszlását ezért videós monitorozó rendszerrel felügyelik a területen, és korlátozzák a résztvevők számát.

Eddig mintegy 60 országból jelentkeztek kiállítók a rendezvényre. Az idei díszvendég Kanada.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt évben – a vásár 75 éves történetében először – a standok helyett úgynevezett digitális kirakatokat alakítottak ki, a megjelenési lehetőségre akkor a világ 85 országából 2800 kiállító jelentkezett.

Az online követhető programokat a hesseni város különböző pontjain tartották meg.

Egy évvel korábban még több mint 300 ezren vettek részt a könyvvásáron és 104 ország 7450 kiállítója mutatta be újdonságait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!