ingyenes barangolás

2018.12.04. 16:38

Bárki megtekintheti a világhírű Vermeer-műveket

Jan Vermeer (1632-1675) összes fennmaradt festménye megtekinthető ingyenesen egy virtuális múzeumban.

A man looks at Dutch artist Johannes Vermeer's "Study of a Young Woman"(L) and "Young Woman with a Water Pitcher" during a press preview at The Metropolitan Museum of Art October 15, 2018 in New York, for "In Praise of Painting: Dutch Masterpieces at The Met" and "Celebrating Tintoretto: Portrait Paintings and Studio Drawings". (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION

Fotó: AFP

A holland festő 36 alkotását bemutató virtuális tárlatbejárás hét ország 18 múzeuma és gyűjteménye kooperációjának közreműködésével valósult meg. A megvalósításban részt vett többek között a Bécsi Művészettörténeti Múzeum, a New York-i Metropolitan Múzeum, a berlini Gemäldegalerie és a drezdai Gemäldegalerie Alte Meister is.

A nemzetközi projektet a hágai Mauritshuisban mutatták be, ahol a holland festő legismertebb művét, a Lány gyöngy fülbevalóval című alkotást is őrzik.

A Meet Vermeer nevű applikációval számítógép, tablet vagy okostelefon segítségével a festményeket különböző nézőpontokból lehet megtekinteni: azon a helyen, ahol jelenleg megtalálhatóak, vagy egyetlen fiktív múzeumban. Rájuk lehet közelíteni és olyan részleteket is felfedezni, melyek szabad szemmel nem láthatóak.

Borítókép: Vermeer-művek a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban

AFP / Timothy A. Clary

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!