Bulvár-celeb

2024.03.29. 15:00

Ebből még botrány lesz! Januártól tilos a 14 év alattiaknak használni a közösségi médiát

Florida új törvénye az Egyesült Államokban az egyik legszigorúbb jogszabály a közösségi oldalak használatát illetően.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Az Egyesült Államok Florida szövetségi államának törvényhozása által elfogadott jogszabályt megvétózta Ron DeSantis republikánus kormányzó az eredeti formájában,ugyanis az teljes tilalmat hirdetett volna a 16 év alattiak számára. 

Végül kompromisszum született: a módosított szöveg szerint a közösségi oldalak használatát 14 év alatti gyerekek számára tiltják meg, míg 14 és 16 éves kor között szülői hozzájáruláshoz kötik.

A floridai törvényalkotók szándéka szerint a jogszabály 2025. január elsején lép hatályba, ugyanakkor a kikényszeríthetősége gyakorlati akadályokba ütközik, és a várakozások szerint törvényességi felülvizsgálaton is át kell majd esnie - írja cikkében az Origo. 

A jogszabályt kezdeményező törvényhozók remélik, hogy a törvény kiállja a bírósági eljárás próbáját, ugyanis nem a tartalmat célozza, hanem például 

az automatikus értesítéseket és a szintén automatikusan elinduló videókat nem tartja elfogadhatónak, mert ezek függőséget okozhatnak.

Arkansas államban a közösségi médiafiók létrehozását kötötték törvényi úton szülői hozzájáruláshoz a kiskorúak esetében. Ennek alkalmazását tavaly augusztusban egy szövetségi bíró függesztette fel.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!