Bulvár-celeb

2024.02.17. 15:51

Kalandos úton került meg az 50 éve eltűnt Beatles-gitár

Csodával felérő módon egyben maradt, és jó állapotban került elő a legendás hangszer. Szorgosan nyomozó újságírók akadtak a nyomára.

MW

Paul McCartney

Forrás: AFP

Több mint ötven év után előkerült Paul McCartney 1972-ben ellopott basszusgitárja, amelyen a Beatles sztárja olyan hatalmas slágereket pengetett, mint például a Love Me Do vagy a Twist and Shout.

Hangszert egy furgon hátuljáról emelték el London Notting Hill negyedében. Természetesen a rendőrség azonnal keresni kezdte, de mivel akkoriban még nem voltak térfigyelő kamerák, nem sok nyomuk volt. 

Paul McCARTNEY's 80th birthday.
Paul McCartney a Beatles 1966-os müncheni koncertjén
Forrás: AFP

Két újságíró - Scott és Naomi Jones  - azonban rendületlenül folytatta a kutatómunkát. Különböző zenei igazgatókkal és aukciós házakkal vették fel a kapcsolatot, de mindhiába. A nyomozásukról megjelentetett cikkekre rengeteg ember reagált, és ez vezette őket nyomra.

Sikerült azonosítanunk a tolvajt, aki továbbadta a hangszert egy Ronald Guest nevű kocsmárosnak, és azóta a Guest családon belül öröklődött

– árulták el a The Washington Postnak.

Csodák csodájára a gitár nem csak egyben volt, de még az eredeti tokját is megőrizték. Van ugyan rajta némi sérülés, de javítható, így újra használható lesz a legendás hangszer - írja cikkében a Metropol.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!