Bulvár-celeb

2024.01.22. 05:25

Úgy tűnik, mégsem úszhatja meg a börtönt Alec Baldwin

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ismét vádat emeltek Alec Baldwin színész-rendező ellen egy 2021. októberi filmforgatáson történt haláleset miatt.

Alec Baldwin

Fotó: AFP

A színész elleni újabb büntetőeljárásról Új-Mexikó állam vádesküdtszéke döntött Santa Fében a különleges ügyészek kezdeményezésére, akik egy új fegyverszakértői vizsgálat eredménye nyomán újították meg a vizsgálatot – írja a life.hu.

Alec Baldwin ellen tavaly áprilisban egyszer már ejtették a gondatlan emberölés vádját. Akkor a fegyverszakértői vizsgálat alapján megalapozottnak látták a művész magyarázatát, miszerint nem volt köze ahhoz, hogy a Rust című western forgatásán éles lőszerrel töltött pisztoly elsült és Halyna Hutchins operatőr halálát okozta.

Az újabb vád lőfegyver hanyag kezeléséről, és a szükséges óvatosság hiányáról szól. Az ügyészség arra is hivatkozik, hogy egy új fegyverszakértői vizsgálat kizárta, hogy a tragédiát okozó kelléktárgy anélkül elsülhetett, hogy valaki meghúzta volna a ravaszát.

Alec Baldwin az eredeti nyomozás során és több interjúban is azt állította, hogy ugyan hátrahúzta a fegyver kakasát, ám a pisztoly anélkül működésbe lépett, hogy a ravaszt meghúzta volna.

A Rust című film forgatását mintegy másfél év szünet után tavaly áprilisban indították újra új helyszínen, Montana államban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!