Bulvár-celeb

2023.10.07. 11:05

Az intenzíves orvos elárulta, mi az a 3 tevékenység, ami miatt sokan náluk kötnek ki

Az orvos elmondta azt is, mi mindent nem csinálna soha, nehogy oda kerüljön. Meglepő is van közötte.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: 15Studio

A kaliforniai intenzív osztályos orvos, dr. Dave elmondta, hogy a tapasztalatai alapján, melyik az a három tevékenység, amit soha nem végezne. 

A TikTokon elevenített fel intenzív osztályos rémtörténeteket, amelyekből arra jutott, hogy jobban tesszük, ha kerüljük a motorozást, a dohányzást és a csontkovácshoz járást 

– írja a The Sun nymán a life.hu.

„Irreálisan sok azoknak a betegeknek a száma, akik súlyos balesetet szenvedtek motorkerékpárjukon, majd kómába estek és azóta is lebénultan vegetálnak"  –  mondta el, és hozzátette, szívszorító így látni 20-30 éves pácienseket, akik sosem épülnek már fel.

„Bármennyire is adrenalinfüggő vagyok, a kockázat egyszerűen nem éri meg. Szeretem az életem" – tette hozzá.

„Ugyanígy a csontkovácshoz járást is jobb elkerülni" – vélekedik Dr. Dave és elmondta, pont ugyanolyan okból, mint a motorozás. A várható haszon és az esetleges kár nincs arányban egymással.

„Sok olyan beteget láttam, akik nyaki manipulációt követően súlyos agyvérzést vagy bénulást szenvedtek el"

 – magyarázta. Úgy véli, van sokkal jobb módszer a reumatikus, ortopédiai fájdalmak enyhítésére, mint a csontkovácsolás.

A harmadik dolog, amit soha nem tette dr. Dave, az nem meglepő: nevezetesen a dohányzás.„Szerintem mindenki tudja, a cigarettázás a legkárosabb szokás, és semmi haszna nincs az égvilágon" – szögezte le. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!