Nagykarácsony

2015.01.07. 14:15

Karácsonyi találkozások

Nagykarácsony - A Mikulásfalvaként ismert településen felpezsdült az élet tavaly, a rengeteg rendezvény a környékbelieket is csalogatta.

Körmendi Erzsébet

A település futballcsapata az év elején Budapesten, nemzetközi szintű műfüves pályáján tréningezhetett két napot, majd a februári jótékonysági bálon már más lábtechnikákat gyakoroltak. Egy közel ötmilliós pályázati beruházás az eddigi legnagyobb álmát váltotta valóra az edzőnek, Mergl Istvánnak: felújították az öltözőket, szertárt, kifestették az épületet, és sikerült a projektből öntözőberendezést beépíteni.

Májusban, az Örökzöld Óvodában tizenkét kisgyermek vállára került a tarisznya, s ők szeptemberben már az első osztályban köszöntötték a tanévet.

Nagy Gyula megyei elnök szakmai előadását hallgathatták meg a méhészek

Június 6-án tizenegy órakor Nagykarácsonyon a 2010-ben falusi összefogással készült emlékműnél - negyedik alkalommal gyűltek össze az emlékező lakosok a Trianoni Emléknap és a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Jung Gáspár Vörösmarty Mihály Általános iskola nyugalmazott igazgatója, kiváló pedagógus, gyémánt diplomáját vehette át. Júliusban Farkas Mihály vadászmester kalauzolt minket a Karácsony Vadásztársaság fácánbölcsődéjében, kétszáz csibét neveltek itt ősi módszerrel. Ötödik alkalommal rendezték meg július 12-én a Nagy Karácsonyi Találkozót a sportpályán, de ugyanitt hatalmas Volkswagen randevú is volt. Augusztusban a Dunaújváros és Vidéke Méhész Egyesület családi napot tartott, a rendezvényen a Duna vonaláról több száz ember gyűlt össze.

Szeptember 6-án délelőtt 9 órakor hatalmas szüreti vigadalom kezdődött a Falusi Élet Kertjében, terítékre, s a tányérba került a vad is. A szüreti felvonulást 13-án a beharangozott rossz idő ellenére is megtartották - ragyogóan sikerült - csupán az esti bál volt viharosan jó.

A bodajki Törpe óvoda diákjai is nagy örömmel néztek körül a nagykarácsonyi Mikulásházban, a mesebeli ajándékosztó birodalmában

Az októberi önkormányzati választásokon új elöljáró került a település élére, Müller Miklós személyében. A faluban tavaly is sok Mikulás rendezvény volt, advent minden hétvégéjén programkavalkád várta a legkisebbeket. Sok gyermeknek szereztek izgalmas, szívet melengető perceket, az önkormányzat pedig megháromszorozta tulajdonrészét a Mikulás kft-ben.

Közbiztonsági szempontból fontos pályázaton nyert a település: térfigyelő kamerák vigyázzák a falu lakóinak biztonságát az új esztendőben.

A teljesség igénye nélküli felsorolásból jól látható, hogy újságunk hasábjain igyekszünk képet adni a kistelepülésekről életéről is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!