Kultúra

2012.11.21. 21:43

Kiválóan szerepelt a Vasas Táncegyüttes a megyei minősítőn

Dunaújváros – A Vasas Táncegyüttes arany, a Baracs Néptáncegyüttes ezüst minősítéssel tért haza a megyei minősítőről.

Körmendi Erzsébet

A Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek Minősítő Fesztiválját november 17-én rendezték meg, immáron negyedik alkalommal. A házigazda ezúttal Lovasberény volt, ahol egy kedvezőtlen akusztikájú tornateremben kellett kimagasló teljesítményt nyújtaniuk a táncosoknak. A mieinket nem zavarták a körülmények...

 

A baracsiak vastapsot kaptak a jubileumi gálájukon is – az előtérben Suplicz Mihály és párja táncol (Fotó: Vohlmann György)

A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes remekelt: arany minősítést szereztek Magyarbődi, és Küküllőmenti táncaikkal. A Baracs Néptáncegyüttes szintén kiválóan szerepelt: ezüst minősítést kapott a Dél-alföldi, Palóc, Örömtánc összeállítású műsoráért. A Vasast Suplicz Mihály, Szőke Genovéva, Bocsi Nóra, Molnár István Dániel és Szántó Tamás vezeti. A baracsi együttes irányítója Suplicz Mihály, a felkészülésben Tóth Boglárka és Szőke Genovéva segített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!