Kultúra

2007.02.06. 03:26

Szabadtéri Játékok: nagy az érdeklődés

Szeged (mti) - A jegyek 40 százaléka elővételben elkelt a júliusban kezdődő Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaira - tájékoztatta a fesztivál igazgatója az MTI-t.

Szabó Szabolcs

Bátyai Edina elmondta: a műsor legnépszerűbb darabja a Macskák című musical, amelyet Magyarországon először élő zenekari kísérettel, új díszletben és megújult rendezésben láthatnak a nézők. Közlése szerint legalább ekkora az érdeklődés Kálmán Imre népszerű operettje, a Marica grófnő iránt is. A közönség a rendezvény keretében ezek mellett a Dawool című török táncos show Európai premierjét, a tavaly hatalmas sikert aratott Rudolfot és Erkel Ferenc Bánk bánját láthatja a Dóm téren. A jegyeket novemberben kezdték árusítani, és a várakozásokat felülmúló érdeklődést tapasztaltak; a jegyvásárlási lehetőségeket turisztikai programcsomagokkal teszik még egyszerűbbé. A belépőket interneten és jegyirodákban is meg lehet vásárolni, emellett az idén lehetőség nyílik bizonyos szolgáltatók kulturális utalványainak beváltására is. További újdonságot kínál a fesztivál a látogatók utazásának megkönnyítésére: budapesti indulással, Kecskemét és Kiskunfélegyháza érintésével színházbuszt is indítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!