Kultúra

2014.08.26. 15:30

Sokféle kulturális programot is nyújtott a Játékfesztivál

Dunaújváros - A Játékfesztivál különleges időtöltési lehetőségeket is kínált a gyerekeknek valamint a szülőknek is.

Pekarek János

A szociális munkások és pedagógiai szakemberek szerint nagyon fontos, hogy kellő mennyiségi inger, közöttük minél több jó példa hatása érje a gyerekeket. Különösen azokat, akik valamilyen szociális, kulturális hátránnyal indulnak az életbe kortársaikkal szemben.

Nos, a keddi Játékfesztivál ennek a követelménynek is tökéletesen megfelelt! A gyerekek (bármely gyerek, lévén a rendezvény teljes mértékben nyitott, nem csak a régi ügyfelek, hanem minden városlakó vagy arra járó számára is!) sok olyan játéktárggyal és játéklehetőséggel találkozhattak, amivel otthon vagy a grundon föltehetően nem, vagy csak alig.

Emellett a szabadidő és az önfejlesztés, kulturálódás magasabb dimenzióit is felvillantották a fesztivál szervezői mindenki előtt. Például ilyen volt a kosárlabda bajnokság, vagy a Gárdonyi tagiskola moderntánc együttesének bemutatója, illetve a táncosok részvételével szervezett gyermektáncház is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!