Magas színvonalon és kreatívan

2019.06.11. 11:30

Rajzverseny Erdőben az élet vizuális úton címmel

Tankerületi rajzverseny díjait vehették át a gyerekek május 27-én, hétfőn Mezőfalván. Tizenhat iskolából több mint négyszáz pályamunka készült el.

Horváth László

A mezőfalvi rendezvényen ezúttal az általános iskolai korosztály legjobbjai kapták az elismerést. A rajzversenyről az ötletgazda mezőfalvi rajztanártól, Császár Mónikától kaptunk információt:

Császár Mónika rajzpedagógus jó szívvel ajánlja a megnyitón a beérkezett pályaműveket az érdeklődőknek Fotók: a szerző

– A mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI aulájában nyílott kiállításon a sárkeresztúri, perkátai, adonyi, nagykarácsonyi, sárbogárdi, dunaújvárosi, pusztaszabolcsi, nagyvenyimi, ercsi, baracsi, előszállási, rácalmási és végül a mezőfalvi iskola diákjainak pályamunkáiból hatvannyolc tanulót díjaztunk a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítványnak köszönhetően. Nem helyezéseket osztottunk ki, hanem igyekeztünk értékelni, hogy a témában mennyire magas színvonalon és kreatívan készítettek rajzokat a gyerekek. Idén a korcsoportok mellett a tanulási nehézségekkel küzdő tanulók kategóriájában is adtunk okleveleket és díjakat. Fontosnak tartottuk, hogy ha vizuális megmérettetésről is szól a pályázat, a díjazásban ne legyen különbség, hiszen minden alkotói gyermek nagyon sokat tett azért, hogy amit kiad a kezéből, az esztétikai minőséget képviseljen, ezért sok-sok hála a felkészítő pedagógusoknak. Az eredményhirdetés után közös alkotás kezdődött, amelyben origami technikával erdőben élő állatokat készítettek a díjazottak és kísérőik, majd ezt egy nagy festett, erdős képre helyezték el. Ez a közösen létrehozott, nagyméretű kép méltó módon emlékeztet bennünket arra, hogy természetben lenni jó, erdeink védelme mennyire fontos, együtt lenni és alkotni örök élmény. A közösen készített erdei kép az aula egyik éke lett.

Közös origamihajtogatással is színesítették a programot

A kiállítás megnyitóját műsorral színesítették a tanulók, Tóth Laura énekkel, Koncz Levente Kenéz verssel és a 4. osztályos lányok szintén énekkel mutatkoztak be. A szülői munkaközösség vendégváró finomságokkal járult hozzá a rendezvény sikeréhez, és köszönet illeti a mezőfalvi iskola pedagógusait, segítőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában