nagyvenyim

2020.01.27. 10:00

Köszöntötték a magyar kultúrát

Kulturális értékeink címmel a Nagyvenyimi Táncegyüttes és vendégeinek műsorát láthattuk január 24-én, pénteken 19 órai kezdettel a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében. A magyar kultúra napjához kapcsolódó rendezvényen a 2019-es olvasó verseny díjazottjait is megismerhettük.

Horváth László

A zsúfolásig telt teremben a Himnusz felcsendülő dallamai után Mogyorós Mária, a művelődési ház vezetője köszöntötte a megjelenteket. Felvezetőjében elmondta, hogy a helyi kulturális élet szorosan kapcsolódik az itt élő alkotókhoz, művészeti csoportokhoz. Az egyéni alkotók közül is kiemelkedik a tragikus sorsú tehetség Kim Corbisier, akiről ezen alkalmakkal is emlékeznek.

A magyar kultúrához szervesen kötődik az olvasás is, így a rendezvény elején köszöntötték az olvasó verseny díjazottjait. 1. helyezett lett Nagy Erik, 2. Fábián Vince, 3. Szilas Anna és Izsák Dorina Magdolna. Továbbá díjban részesült a részvételért Lantai Panna, Ráthgéber Raul Benjamin, Vass Adrienn.

Nívós táncbemutatót láthattunk a Czuppon Péter vezette együttesektől
Fotó: Horváth László

A folytatásban a Nagyvenyimi Táncegyüttes, a Mezőfalvi Néptáncegyüttes és a Baracsi Szélescsapás Táncegyüttes produkcióit láthattuk, amelyben hazánk és a magyarság táncdialektusait mutatták be egy-egy koreográfiával. A táncok között Czuppon Péter, az együttesek művészeti vezetője tartott néprajzi ismertetőt, valamint a táncokhoz kapcsolódó régi néphagyományok és történetek elevenedtek meg. A fergeteges műsort, ahogy az lenni szokott, szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában