Fekete fény

2019.07.06. 13:00

Kolozsvárra is készül már a Kortárs

Július 10-ig, azaz jövő szerdáig látogatható a Kortárs Művészeti Intézet két aktuális kiállítása: a XIV. Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep keretében készült munkákat felsorakoztató Ferrum című tárlat, valamint a német Markus Heinsdorf Salakház című nagyszabású installációja.

Szabó Szabolcs

Fotó: capacenter.hu

A Kortárs csak rövid nyári pihenőt tart ugyanis, július 19-én este mutatkozik be a házban a Fekete fény névre hallgató tárlat, amely az 1999. augusztus 11-i teljes nap­fogyatkozás huszadik évfordulójára emlékezik számos személyes fotót és történetet felhasználva.

Augusztus második felében pedig a kolozsvári Magyar Napokra utazik a KMI. Következik ugyanis a Térfélcsere címen futó nemzetközi akció második felvonása. Idén áprilisban a kolozsvári Centrul de Interes képzőművészeti központ alkotói mutatkoztak be Dunaújvárosban, a jövő hónapban pedig a Kortárs Művészeti Intézet gyűjteményéből nyílik kiállítás Kolozs­váron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában