Kultúra

2015.01.11. 17:45

Folytatja a rácalmási néptánccsoport

Rácalmás - Szombaton tartotta idei első próbáját a Rácalmási Néptánccsoport. A népi tánc szerelmeseinek újra lehetőségük lesz tanulni.

Zsedrovits Enikő

A tánccsoport nagyon sokat köszönhet eddigi vezetőjének Wünsch Lászlónak, aki évtizedekig tanított néptáncot Rácalmáson. Laci bácsi tavaly decemberben azonban elköszönt a táncosoktól, nem folytatja tovább. Egyrészt mivel az együttes, vezető nélkül maradt, másrészt év végére kevesen voltak, így a rácalmási felnőtt néptánccsoport decemberben feloszlott.

Azonban, most hogy új évet kezdtünk, Rácalmáson a néptánc iránt érdeklődőknek újra lehetőségük lesz tanulni, ugyanis újra összeáll és két fiatal, profi, több éves táncos múlttal rendelkező művészeti vezetőt kap a táncegyüttes.

Bocsi Nóra és Molnár István Dániel ezentúl szombatonként tart táncpróbát a rácalmási művelődési házban.

Szombaton estes hat órakor gyűltek össze a néptáncolni vágyó rácalmásiak a művelődési házban. Fotónk a megbeszélésen készült: Udvari Emese, Fürj Emese, Vígh Orsolya, Molnár József
Fotó: Zsedrovits Enikő

Két csoportot szeretnének összeállítani, terveik szerint délelőtt a gyermekekkel próbálnak, majd délután a felnőtt csoport tagjai vethetik bele magukat a tanulásba.

Jövőbeli céljuk, hogy a régió néptáncos világában újra helyet kapjon a rácalmási csoport.

A két fiatal művészeti vezető január 16-án, pénteken a gyermekeknek rendez bemutatót a Jankovich iskolában, mégpedig toborzó szándékkal várják az érdeklődőket!

Legközelebb január 17.-én szombaton 13 órakor gyűlik össze a csoport a Művelődési Házban, ahova szintén szeretettel várnak minden rácalmási néptánckedvelőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!