Lóki Judit műveiből

2019.06.14. 17:00

Festménykiállítás nyílt Perkátán

A perkátai Győry-kastélyban 2019. június 11-én megnyílt Lóki Judit festőművész, a Batsányi-Cserhát Művész Kör tagjának festménykiállítása. Az esemény 17 órakor kezdődött.

Horváth Dóra

Az ünnepségen Bogó Anikó, a Perkátai Általános Művelődési Központ igazgatója köszöntötte a megjelenteket, s bemutatta a művésznőt. A Dunaújvárosban élő Lóki Juditot mindig is érdekelték a művészetek, a kedvenc tárgya a rajz volt. Bár sokáig nem foglalkozott a képzőművészettel, mikor 2011-ben megismerte Nógrádi Katalin festő- és grafikusművészt, akinél aztán tanulni kezdett. Bogó Anikó kihangsúlyozta, hogy örömmel fogadták a kiállítást az intézményben, mivel a tavalyi évben már a „Mester és tanítványai” tárlaton találkoztak Nógrádi Katalin tanítványainak alkotásaival. Az igazgató méltatta a tájképekből és csendéletekből álló kiállítás színvonalát is.

Ezt követően Horváth Dóra és Wéber Viktória erdélyi népdalcsokrát hallgathatták meg a látogatók.

A megnyitó ünnepség zárásaként Lóki Judit is szólt néhány szót a vendégekhez, s megköszönte a kastély munkatársainak, hogy lehetőséget biztosítottak a képei bemutatására, majd megtekinthetővé váltak a színes, változatos festmények.

Lóki Judit festménykiállítás 2019. július 19-ig látható a perkátai Győry-kastély épületében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!