október 4–10. között

2021.10.05. 12:00

Könyvtári napok kezdődnek, sok programmal

2006 óta többféle hagyományt követve, de tartalmában mindig sokféle újdonságot kínálva kerül sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében az országos könyvtári napok eseményeire, a szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatára.

Török Tímea

20210625 Dunaújváros Papírszínház a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára udvarán A képen: Törökné Antal Mária gyermekkönyvtár vezető Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

A pandémiás helyzetben erősödött a könyvtárak társadalmi szerepvállalása, így az októberi napokban felértékelődik a személyes találkozások lehetősége is. 2021-ben október 4–10. között megrendezett eseményhez a térségből több könyvtár csatlakozott.

Adonyban a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtárban a nyitóprogram a Hóvirág Foltvarró Csoport kiállításának megnyitója lesz. A folytatásban lesz papírszínház és kézműves-foglalkozás a gyerekeknek, író-olvasó találkozó R. Kelényi Angelikával és stand up Aranyosi Péterrel. A kísérőprogramok is figyelemre méltók, mint a rajzkiállítás és a retrókönyv-vásár.

Rácalmáson három nagyon érdekesnek ígérkező író-olvasó találkozó is lesz: kedden Lontai Lénával, szerdán Szurovecz Kittivel és pénteken Molnár T. Eszterrel. De a többi érdekesnek ígérkező program között megjutalmazzák majd a legtöbbet kölcsönzőket is.

Mesejáték a könyvtár udvarán
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújvárosban a József Attila Könyvtár is rendkívül színes programot állított össze. A teljesség igénye nélkül lesz Ilyenek voltunk címmel kiállítás, és vetítés a Dunaújvárosi Televízió műsorából. Érdekesnek ígérkező program lesz az író-olvasó találkozó Wéber Anikóval, vagy a Meseórák Boldizsár Ildikóval. Kihagyhatatlan programajánlat a kerek­asztal-beszélgetés a városi kábeltelevíziózásról, robotika-bemutató, Csinált városok címmel előadás és öko-nap is.

Dunaföldváron és Perkátán is

Mindkét település közművelődési intézménye csatlakozott a könyvtári napokhoz. Perkátán sok más program mellett Irodalom és Művészet címmel Romhányi Józsefre emlékeznek majd a résztvevők, valamint Életmesék a kályha mellett címmel könyvbemutató lesz. Dunaföldváron lesz fotókiállítás Kínáról, múltidéző és Zöld könyvtár címmel környezetvédelmi beszélgetés és workshop.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!