Kultúra

2017.04.04. 18:59

Friss Dunai Limes a múzeumban

Megjelent a Dunai Limes kulturális folyóirat mutatványszáma. A szerkesztőség tagjai kedden az Intercisa Múzeumban beszéltek terveikről, elképzeléseikről.

Szabó Szabolcs

Mint arról korábban beszámoltunk, a közelmúltban bontott zászlót a város és a térség új, bátran hiánypótlóként is jellemezhető új művészeti és kulturális folyóirata, a Dunai Limes, amely bemutatkozó előadásra és író-olvasó találkozóra várta a lap iránt érdeklődőket tegnap délután az Intercisa Múzeumban. Házigazdaként elsőként Farkas Lajos múzeumigazgató üdvözölte a lap szerkesztőit és a megjelent jövőbeli olvasókat.

Pálinkás István (b) alapító-főszerkesztő mellett György Attila József Attila-díjas író és Nagy Tamás, a Dunai Limes szerkesztője
Fotó: Ady Géza

Pálinkás István lapalapító főszerkesztő mutatta be a Dunai Limes születésének körülményeit, a szerkesztőség tagjait és a folyóirat közép- és hosszú távú terveit.

Kifejtette, kiemelt céljuk a térség kulturális indentitásának megerősítése, ápolása, Dunaújvároshoz és a régióhoz kötődő tehetséges írók, költők, képzőművészek, a kulturális szféra szereplőinek méltó bemutatása. A szerkesztőség évenkénti hat megjelenést tervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!