Kultúra

2012.06.01. 09:51

Gospel szólt száz torokból

Szabadbattyán - Az összes gospel mű lényege Isten és Jézus tiszteletében, szeretetében rejlik. Hangozzék el templomban, de akár nem vallásos jellegű rendezvényen, esetleg világi hangversenyen.

V. Varga József

Tűz és lendület árad a kórus és a zenekar minden egyes tagjából. Szorozzák be mindezt százzal - s a hangulatról máris elképzelésük lehet. De ha ott voltak pünkösdkor a Csíkvár téren, csak akkor tudhatják igazán, mit is jelent az, ha egyszerre száz torokból szól a gospel a színpadról.

A budapesti Golgota Gospel Kórus Szabadbattyánban vendégeskedett a napokban. Koncertjükre a környék településeiről is sokan érkeztek.

A kórus művészeti vezetője, karnagya a dél-afrikai születésű, ír állampolgárságú Mark Zeeman egy pillanatra sem lazít. Széles mozdulatokkal vezényel, tapsol, mutogat, szinte táncol a pódiumon - s csapata is hasonló lázban ég. A válogatott szólóénekesek gyönyörű hangjának méltó hátteret, kiegészítést ad a kórus, a kiváló zenekar pezsdítő ritmust varázsol a nagyérdemű lábába is.

Az énekegyüttes  2002 novemberében alakult, s mára több mint százötven kórustagot számlálnak - a teljes zenekaruk is nyolctagú. Küldetésüknek tartják - amint megfogalmazták -, hogy minél több evangélizációs koncertet adjanak szerte Magyarországon, de turnéztak már Olaszországban, Horvátországban, Lengyelországban és Szerbiában is. Két zenei albumuk jelent meg. Jól tudjuk: amit hallunk, érzelmektől átfűtött evangéliumi tanítás és történet, de a gospel nagyszerű zenei élmény is egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!