Kultúra

2012.06.04. 05:18

A világ harmadik legnagyobbja

Székesfehérvár – Tizennyolcezer darabból áll az a puzzle, amelyet tanulók raktak ki a fehérvári József Attila Középiskolai Kollégiumban: ez a világ harmadik legnagyobb kifüggesztett kirakója.

Bognár Máté

A 18 ezer darabból álló puzzle-t a színházterem falára függesztették ki. A kirakás nehézsége mellett a ragasztás is komoly kihívást jelentett, amit a tanulók sikeresen megoldottak. Érthető volt az öröm, amikor a mûsorvezető az alkotás készítőit, Fodor István, Glócz Vencel, Jámbor Norbert, Kelemen László, Mészáros Attila, Németh Márk, Puskás Levente, Scheidel Viktor és Zsednai György tanulókat szólította a színpadra a napokban a József Attiláról elnevezett, középiskolai fiúkollégium színháztermében, ahol szülők, rokonok, barátok és barátnők figyelték az Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP) 9. évfolyamos tanulóinak évzáróját. A programban a tanulók kötelező kollégiumi foglalkozásként társastánc órákon vettek részt: a tehetségek bemutatták tánctudásukat is.

A közösségben többen foglalkoznak színjátszással, versmondással: a közönség tapssal jutalmazta az egyéniben fellépő Szabó Diána és Rapai Annabella versmondását, miként a megyei diáknapokon bronz minősítést szerzett kollégiumi színjátszó kör lelkes tagjait is, akik A kis herceg címû darabjukat adták elő a bemutatón. Az Arany János Tehetséggondozó Program szociálisan hátrányos helyzetû gimnáziumi tanulók speciális oktatási programja,amelyben a megyéből három fehérvári közoktatási intézmény vesz részt. Az egyetlen középiskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, valamint két kollégium, a József Attila fiú- és a Nemes Nagy Ágnes középiskolás lánykollégium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!