Kultúra

2011.07.06. 10:43

A fafaragás szerelemesei találkoztak Kulcson

Kulcs - A Fejér Megyei Művelődési Központ kézműves szakmai előadásainak sorában a hétvégén Nemes Ferenc fafaragóval és munkájával ismerkedhettek az érdeklődők.

duol.hu

Július 2-án Kulcson, a Császártanyán találkozhattak a fafaragók a szakmai bemutató és előadás alkalmából. A szervezők a Szigetújfalun élő Nemes Ferenc fafaragó népi iparművészt hívták meg, aki a pásztorfaragásokról tartott bemutatót.

A Császártanyán remek hangulatú, beszélgetős napot tölthettek együtt a jelenlévők – számol be honlapján a Fejér Megyei Művelődési Központ. Nemes Ferenc faragó meséit élmény volt hallgatni, és emellett műveit is megcsodálhatták a jelenlévők. A kezdő látogatók vésőt ragadhattak, és a faragás, pásztorművészet (ólom és csont berakásos technika) alapjaival ismerkedtek.

Az esemény résztvevői - a már évek óta alkotó faragók, fát művelni és alakítani szerető művészek vagy érdeklődő amatőrök - inkább szakmai tanácsokat kértek-kaptak, és igazán kellemes, kora estig tartó, családias beszélgetést folytattak. A továbbképzésre jelentkezők a mesterrel együtt Szigetújfalura tervezik a következő fafaragós szakmai találkozót.

(Forrás és fotók: FMMK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!