Kultúra

2010.07.06. 02:28

Paks ismét bizonyított

Dunaújváros - Teljes sikert hozott a paksi Gastroblues Fesztivál négy napja. A zenekarok csütörtöktől vasárnapig négy helyszínen szórakoztatták a közönséget - remek színvonalon.

Agárdy Csaba

- Rengeteg munka volt a szervezésben, talán még sosem dolgoztunk ennyit a fesztivál sikeréért, mint most. Megérte, hiszen színvonalas produkciókat láthatott a közönség, többen azon a véleményen voltak, hogy az idei fesztivál - a tizennyolcadik a sorban - volt a legjobb - összegezte a négy nap tapasztalatait Gárdai György fesztiváltulajdonos, főszervező.

Hogy sokan a legjobbnak tartják az idei fesztivált, az nem véletlen, hiszen tényleg remek koncerteket láthattunk. A két világsztár, Ken Hensley és Ian Anderson a Jethro Tullal hírükhöz méltóan kitettek magukért. Szombat este Ken Hensley inkább a Uriah Heep-es évekre építette műsorát, mint a közel harminc éve tartó szólópályájára. Így azok a rockerek érezték magukat különösen jól, akik Ken Hensleyt a Uriah Heep fénykorából ismerték meg.

Vasárnap a fesztivál zárásaként a Jethro Tull nem az ESZI Sportcsarnokban, hanem az ASE Csarnokban lépett színpadra, telt ház előtt. Az előadásról tömören annyit kell írnunk: felsőfokú.

A vasárnapi főzőversenyről viszont biztosan állíthatjuk, hogy a fesztivál történetének legjobban sikerült, legjobb hangulatú versenye volt. Ötvenhét csapat nevezett - ilyen indulói létszámra korábban megközelítően sem volt példa - és ezúttal a mennyiség a minőséggel is párosult. Sok visszatérő csapat egyre többet ad magára . Most már nemcsak a tálalás külalakjára fektettek hangsúlyt, hanem saját megjelenésükre is. Remek standokat, nagyszerű formaruhákat láthattunk. Az ötvenhét csapat jóval száz fölötti ételmintát adott, amit a zsűri órákon keresztül kóstolt. Érdekesség, hogy Ken Hensley is tagja volt a zsűrinek, aki Spanyolországban étteremtulajdonos.

A főzőverseny ezúttal karitatív célt is szolgált, ugyanis a kétszázötven forintos kóstolójegyekből befolyt összeg egy bizonyos százalékát Paks kárpátaljai testvérvárosának, Visknek az óvoda építésére utalják. Jenei Károly, Visk református lelkésze meghatottan köszönte meg a hatszázhetvenezer forintot: -Önöknél óvodákat zárnak be, mert nincs gyerek, nálunk van gyerek, viszont nincs óvoda - mondta.

Paks ismét bizonyított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!