Kultúra

2010.03.30. 02:28

Jól rázták a hölgyek

Dunaújváros - Keleti hangulatot varázsoltak a színpadra szombaton a Khalifa Lányai orientális est fellépői. A szervezők célja a keleti táncok megszerettetése volt a közönséggel. A terv sikerült.Tőlünk keletebbre nem illik semmit sem elsietni: ott még hagynak időt mindenre

Berkó Hajnalka

A művészektől láthattunk hagyományos törzsi táncokat, közel-keleti pop stílusú mozdulatokat, gyönyörű koreai népi táncot és persze a nálunk is egyre népszerűbb hastáncot is. Minden mozdulat a helyén volt, látszott, nem kezdőkről van szó. A látványos produkciókat kiegészítette a tökéletes hang és fénytechnika. Az előadók minden szám után másik fellépő kosztümöt öltöttek magukra.

A szünet után a Khalifa Band adott koncertet. Ők Közép-Kelet Európa legjobb arab folklór zenekarának számítanak, és ezt most is bebizonyították. Még az igazán vájtfülűek sem találhattak hibát a zenekar játékában. Hagyományos arab hangszereikkel elvarázsolták a közönséget. Játszottak például uddal, riq-el, ganounnal, s bár voltak ismertebb hangszerek - úgy mint a hegedű és a nagybőgő, a keleti hangulatot mégis az átlagos európai fül számára ismeretlen dallamok adták. Ritner Nóra énekelés közben a qanounjából csalt ki különleges hangokat.

A bő félórás koncert után a zenekar kiegészült a táncosokkal, akik így valódi élőzenére táncolhattak az est folytatásában.

Talán volt, akinek hosszúnak tűnt a több mint háromórás előadás, ám mielőtt pálcát törnénk a műsor szervezői felett, tudnunk kell, hogy tőlünk jóval keletebbre nem szokás semmit sem elsietni: ott még hagynak időt mindenre, tehát ebben is követték a hagyományokat a szervezők.

Címkék#hastánc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!