Külföld

2009.01.14. 18:08

Román figyelmeztetés a szex miatt a Magyar Népmesékben

<b>Románia</b> - Figyelmeztetésben részesítette a román Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a Minimax rajzfilmadó román nyelvű változatát, mivel illetlennek minősítette az általuk sugárzott szinkronizált Magyar Népmesék rajzfilmsorozat képeit.

nincs nev

A Magyar Népmesék sorozat A királykisasszony című részében kifogásoltak jeleneteket. A román médiahatóság szerint ez a mese sérti a gyermekek védelmére vonatkozó szabályokat. 

A rajzfilm a népmesei szegénylegény történetét mutatja be, aki három kismalacot ad a királykisasszonynak cserébe azért, ha a királylány előbb térdig, majd "kötözködésig", és végül "nyakig felhúzza a zubbonyát", így felfedve születési jegyeit. Az Index szerint a CNA ezt a jelenetet ítélte illetlennek. 

A Krónika, az erdélyi napilap szerdai száma szerint a tanács a rajzfilmben állatkínzásra utaló jeleneteket is talált abban a jelenetben, amikor a szegénylegény felvágja késével a vele tréfát űző gazdag legények lovainak lábán a bőrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!