Külföld

2009.09.14. 13:09

MTV-díjátadó: Beyonce videója tarolt, Taylor Swiftet beégették, Lady Gaga vérrel sokkolt (fotókkal)

New York - Beyonce kapta az év legjobb zenés videójáért járó díjat a Music Television vasárnap esti New York-i gáláján, amely tisztelettel adózott a közelmúltban elhunyt Michael Jackson emlékének.

zaol.hu

Az énekesnő a Single Ladies című klipjével aratott sikert. Kanye West rapper nem is tudta magába fojtani véleményét, amikor a legjobb női előadó klipjének díját a 19 éves Taylor Swiftnek nyújtották át. A színpadra pattant, kiragadta a hálálkodó country-énekes kezéből a mikrofont, és belekiabálta, hogy bár örül Swift sikerének, "Beyoncéé minden idők egyik legjobb videóklipje".


Rajongói tapsolják 19 éves Taylor Swiftet, aki a Radio City Music Hall bejáratában énekel az MTV könnyűzenei tévécsatorna zenei díjainak kiosztója előtt Los Angelesben 2009. szeptember 13-án
Fotó: MTI/AP/Charles Sykes
    
A fiatal énekesnő sokkját később a történteken szintén alaposan meglepődött Beyonce oldotta, amikor saját díja átvételekor ismét színpadra szólította kolléganőjét, hogy alkalmat adjon neki  köszönőbeszéde befejezésére.
West honlapján kért elnézést viselkedésért "Swifttől, rajongóitól és anyukájától".
    
A zenei kábeltévé díjátadó ceremóniája a Michael Jacksonra emlékezés jegyében telt. A show megnyitóján Madonna méltatta az 50 esztendős korában gyógyszer-túladagolás következtében elhunyt sztárt. Olyan kivételes, eredeti tehetségnek nevezte, amilyen sohasem születik többé. "Ő volt a király" - mondta Madonna.


Beyonce amerikai énekesnő kezében az év videójáért járó elismeréssel az MTV könnyűzenei tévécsatorna zenei díjainak kiosztóján Los Angelesben 2009. szeptember 13-án 
Fotó: MTI/AP/Peter Kramer
  

A műsor során több Jackson-dalt is előadtak a színpadon, Michael húga, Janet Jackson közös dalukat, a Screamet táncolta el. A csatorna a Jackson utolsó próbáiról készülő This Is It dokumentumfilm trailerét is levetítette.
    
Az est díjazottai között szerepelt még Lady Gaga, aki a legjobb újonc elismerését kapta a Poker Face című klipért. 


Lady Gaga véres fellépése
Fotó: bild.de

Az este legsokkolóbb előadása is Lady Gagáé volt, aki a show alatt többször is kosztümöt váltott. Mikor legújabb slágerát, a Paparazzi című dalt előadta, megfagyott pár néző ereiben a vér. Így még sohasem látták rajongói kedvencüket: éneklés közben nekiállt vérezni az énekesnő teste. A vörös folyadék először a felsőtestéből spriccelt, majd a művér az arcán is végigfolyt.


A legjobb férfi előadó klipjének a T.I. rapper által készített Live Your Life-ot választották, Britney Spears pedig a popvideó kategóriát nyerte meg a Womanizer című számmal.


Pink és Shakira véletlenül ugyanolyan ruhában érkezett
Fotó: bild.de


Információ: MTI/Reuters/AP/bild.de

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!