Külföld

2009.10.01. 08:28

Indonéziai földrengés - Akár több ezer halott is lehet

Jakarta - Több ezer halálos áldozata is lehet a szerdai indonéziai földrengésnek - közölte a szigetország egészségügyi minisztere, Fadilah Supari csütörtökön. A legfrissebb hivatalos veszteségmérleg szerint 467 ember halálát okozta a természeti katasztrófa.

nincs nev


Megrongált épületek között mennek az emberek a nyugat-szumátrai Padangban 2009. október 1-jén, miután az előző nap a Richter-skála szerinti 7,6-es, október 1-jén pedig 6,8-es erősségű földrengés rázta meg Indonézia nyugati részét.
Fotó: MTI/AP/Dita Alangkara

 A mentőalakulatok eddig 200 holttestet találtak csak Padangban, a földrengéstől leginkább sújtott Nyugat-Szumátra tartomány székhelyén. A 900 ezres városban, amely mindössze 50 kilométerre fekszik a földmozgás epicentrumától, nagyjából félezer épület dőlt össze. A hatóságok szerint még több száz holttest lehet a romok alatt.


Gyerekek állnak egy az indonéziai földrengést követően kigyulladt épület előtt
Fotó: MTI/AP/Dita Alangkara

A mentés a heves eső és az áramkimaradás miatt drámaian nehéz, ráadásul földcsuszamlások miatt járhatatlanok a városba vezető utak, és összeomlott a telefonhálózat.

Forrás: MTI/AP/Reuters

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!