Külföld

2016.03.22. 11:53

Német belügyminiszter: az egész EU-nak szólt a támadás

A keddi brüsszeli merényletek helyszínei arra utalnak, hogy nemcsak Belgium, hanem az egész Európai Unió ellen intéztek támadást - mondta a német belügyminiszter Berlinben.

Thomas de Maiziere hangsúlyozta, hogy a terrortámadás "a szabadságunk" ellen irányult és "mindenki ellen, aki az EU része". Ezt jelzi, hogy a célpont a nemzetközi repülőtér és egy olyan metróállomás volt, amely az uniós intézmények közelében fekszik.

A miniszter elmondta, hogy a német hatóságok szoros kapcsolatban állnak a belga hatóságokkal és az uniós intézményekkel, a biztonsági szervek pedig felkészültek arra, hogy a "helyzettől függően látható, robosztus jelenléttel" őrködjenek a "kritikus infrastruktúra" - például pályaudvarok, repülőterek - biztonsága felett.

Kiemelte: semmi nem utal arra, hogy az elkövetőknek bármi közük lenne Németországhoz, de a korábbi támadásokhoz hasonlóan szükség esetén ezúttal is megerősítik a határellenőrzést. Az erre vonatkozó előkészületeket már meg is tették a belga, a francia és a holland határ térségében - mondta a miniszter.

A brüsszeli merényletekről részletesen itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!