Külföld

2012.04.20. 06:18

Eszméletlenül körözött gépével, majd a Mexikói-öbölben landolt és elsüllyedt

Órákon át eszméletlenül körözött a Mexikói-öböl felett kisgépével egy orvos, majd ájultan a tengeren landolt és elsüllyedt - közölték csütörtökön az amerikai légügyi hatóságok.

MTI/AP/Reuters

A kétmotoros Cessna típusú kisgép helyi idő szerint csütörtökön indult útnak a louisinai Slidellből a floridai Sarasotába, de megszakadt vele a kapcsolat. A pilóta - egy slidelli nőgyógyász és plasztikai sebész - útközben eszméletét vesztette. Gépe hatezer méteres magasságban körözni kezdett a Mexikói-öböl felett, ezért a légügyi hatóságok két F15-ös vadászgépet indítottak útnak, hogy kiderítsék, mi történt.

A vadászpilóták azonban nem tudtak vele rádiókapcsolatot teremteni. A Cessna így még három órán át körözött a Mexikó-öböl felett, s amikor elfogyott az üzemanyaga, ereszkedni kezdett, és a vízen landolt, mintegy 200 kilométerre nyugatra a floridai Tampától. Egy ideig oldalára dőlve sodródott a tengeren, majd lassan elsüllyedt.

A parti őrség egy repülőgépet, egy helikoptert és egy őrhajót küldött a helyszínre, de a pilótának nyoma veszett. Nem találtak a környéken mentőcsónakot, vagy bármi mást, ami arra utalna, hogy a pilóta életben maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!