Külföld

2011.09.11. 05:27

Gyanús tárgyat találtak a washingtoni repülőtéren

Gyanús tárgyat találtak az Egyesült Államokban helyi idő szerint szombat délután a Washington melletti Dulles nemzetközi repülőtéren. Néhány órával később kiderült, hogy nincs veszély, ezért lefújták a riadót.

MTI

A repülőtér szóvivője elmondta: helyi idő szerint fél ötkor (közép-európai idő szerint este fél 11-kor) jelzett az egyik keresőkutya egy konténerlapon lévő dobozoknál. A rendőrség robbantási szakértői röntgensugarakkal átvilágították a dobozokat, majd egy másik keresőkutya is végigszimatolta őket. Megállapították, hogy semmi nincs bennük, ami veszélyes vagy ártalmas lenne.
 Az eset miatt átmenetileg lezárták a B terminál néhány kapuját. Az ezektől induló gépeket átirányították. Ezt leszámítva a repülőtér működése zavartalan volt - közölte a szóvivő. Hozzátette, a közelmúltbeli terrorfenyegetések miatt a légikikötőben is fokozott az éberség.
A Dulles repülőtér 35 kilométerre nyugatra terül el Washingtontól, ahol a biztonsági szervek készültségben vannak a 2001. szeptember 11-i terrortámadások tízéves évfordulójának előestéjén.
A New York-i rendőrség pénteken fokozta a biztonsági intézkedéseket, miután a hatóságok "hihető, konkrét, de meg nem erősített" terrorfenyegetésről szereztek tudomást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!