Külföld

2010.06.21. 05:12

11 utas meghalt: bennégtek egy felgyújtott mikrobuszban

San Salvador - Tizenegy utas égett benn egy felgyújtott mikrobuszban vasárnap éjjel Salvador fővárosában; a tömegközlekedésben részt vevő mikrobuszt a hatóságok feltételezése szerint egy banda tagjai gyújtották fel.

MTI

Hivatalos források szerint a San Salvador egyik külvárosában, Mejicanosban megtámadott kisbusz utasai nem tudtak kimenekülni a lángokból.
   
Mint a rendőrség egyik illetékese, Roberto Villalobos elmondta, a gyanú szerint a salvadori főváros egyik legtöbb erőszakcselekményt elkövető bandája, a Mara 18 követhette el a bűncselekményt, a támadás motívumait azonban egyelőre nem ismerik.
   
"Mindazonáltal úgy tűnik, hogy a banda a hatóságok bűnözők ellen végrehajtott akcióit akarta megtorolni" - tette hozzá.
   
Mauricio Funes salvadori elnök kormánya 2009 végén bűnözés elleni kampányt indított, és négyezer katonát mozgósított a rendőrség rendteremtő akcióinak támogatására.
   
A kicsiny közép-amerikai országban az elmúlt években ismét rendkívüli módon elszaporodtak az erőszakcselekmények; naponta átlagosan 13 gyilkosságot követnek el, és igen magas az egyéb fegyveres támadások száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!