Külföld

2009.09.04. 10:00

Per a SkyEurope ellen

DH - Pert indított a csődbe jutott, szlovákiai diszkont légitársaság, a SkyEurope ellen az osztrák pénzügyi felügyelet (FMA), mert szerinte eltitkolták a társaság katasztrofális pénzügyi helyzetét - írta pénteki számában a Kurier napilap.

duol.hu

A lap írása szerint a felügyelet azzal vádolja a társaságot és annak vezetőjét, Nick Manoudakist, hogy semmibe vette a hitelezők érdekeit.
Az FMA a hírt nem kívánta kommentálni az AFP hírügynökségnek.
A SkyEurope keddre virradóra jelezte, csődeljárást kezdeményezett a légitársaság pénzügyi újjászervezésére kijelölt megbízott. A lépést azzal indokolták, hogy nem sikerült áthidaló finanszírozást találni a vállalat működésének fenntartására.
A SkyEurope valamennyi járatát azonnali hatállyal felfüggesztette.
Hétfőn délután a prágai Ruzyne repülőtér is jelezte, hogy ha a társaság nem egyenlíti ki azonnal tartozásait, keddtől nem indíthatja el járatait a cseh fővárosból. A SkyEurope bécsi indulással meghirdetett járatai már augusztus közepe óta Pozsonyból szálltak fel, mert a légitársaság nem rendezte határidőre a schwechati légikikötővel szembeni tartozásait.
Így utasok ezrei rekedtek európai reptereken kedden.
(MTI)
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!