rangos elismerés

2019.09.02. 08:30

Virágos Magyarország!

Körmendi Erzsébet

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A Virágos Magyarország verseny újabb regionális helyezettjeit hirdették ki augusztus utolsó napjaiban. Augusztus 30-án a tatabányai területi díját­adó keretében a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyéket magában foglaló régió települései közül választotta ki a zsűri a nyerteseket: a három megyéből pályázó városok között Székesfehérvár, a falvak között Paloznak lett az első helyezett.

Rácalmás már tavaly is remekelt, a Belügyminisztérium fődíját tudhatta magáénak. Idén a Tájépítészek díját nyerte el, amely a Magyar ­Tájépítészek Szövetségének elismerése. Nagyvenyimet pedig a SZB elnöki díjra érdemesítették, amely szintén rangos elismerésnek számít a Virágos Magyarország országos vetélkedésben. A megmérettetés kétlépcsőssé vált, ennek köszönhetően nagyobb esélyt kaptak a díjak elnyerésére mindazok a kistelepülések is, akik korábban nem részesültek díjazásban.

A Virágos Magyarország kezdeményezés arra ösztönzi a városokat és községeket, hogy aktívan tegyenek a kulturált és vonzó településkép kialakításáért. Ehhez a parkok és virágos területek kialakítása mellett számos dolog hozzájárul, egyebek között a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az épített örökség megőrzése és gyarapítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában