belecsaptak a húrokba

2019.03.20. 12:30

Rendhagyó zeneóra a Móricz iskolában

Kiáll három kedves és kulturált fiatalember (néhány ősz hajszállal...) a Móricz Zsigmond zenei tagozatos általános iskola első emeleti különtermében rögtönzött színpadra.

Pekarek János

Fotó: pixabay

Bemutatják a dobfelszerelést, a basszusgitárt és a klasszikus, valamint az elektromos gitárt a kissé unatkozó nyolcadikosoknak, majd rázendítenek pár könnyű­zenei, sőt: rock-klasszikusra, játszanak a hangzással, dinamikával, torzítással – és egyszercsak felüvölt a Rolling Stones: én meg a hátsó sorban nem csak élvezettel hallom kamaszkorom (akkor is) minden falat és tabut ledöntő ritmusait, hanem azt is örömmel látom, hogy a kissé unatkozó mai fiatalságban is meggyullad a spiritusz, a felsőtestek összerándulnak, a lábak beletipornak a földbe, a kezek önkéntelenül is rángatózni kezdenek, és dőlnek a tabuk meg a falak...

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával Garami Gábor, Garami Balázs és Kovács Bálint tartott rendhagyó ének-zene órát a könnyűzene népszerűsítésére, óriási sikerrel. A dunaújvárosi születésű Garami Gáborral hamarosan külön cikket közlünk!

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában