Várhatóan augusztusban adják át az új épületrészt

2018.02.24. 07:30

Perkátán bővül az óvoda és lesz bölcsőde is

A települési óvodafejlesztésről, a további beruházásokról tartott tájékoztatót Somogyi Balázs polgármester és dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője.

Szabó Szabolcs

 

Az első kapavágás januárban történt, a nyár végén már átadják az új óvodát

Az elmúlt hónapokban két óvodafejlesztési pályázatot nyert el a Perkáta, amelynek keretében az új óvoda jelenlegi épületének részleges energetikai korszerűsítése és egy új szárny építése is megvalósul. A pénteki sajtótájékoztatón Somogyi Balázs, a település polgármestere elmondta:

– A jelenlegi óvodaépület 1990-ben épült az akkori követelmények és kapacitás­igény szerint. A most épülő bővítmény, amelynek hasznos területe 500 négyzetméter lesz, két, jól elkülöníthető óvodai és bölcsődei részre bontható, átadása után szervesen illeszkedik majd az épületegyütteshez.

Dr. Galambos Dénes és Somogyi Balázs a bejáráson

Az új óvodaszárny építésének készültségét megnézte dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő is.

– Perkáta települése az utóbbi években gyakran és sikeresen pályázott több forrásra is. Itt kell megemlítenem, hogy Perkáta polgármestere kiemelkedő munkát végez a megyei közgyűlésben is. A településen eddig is számos fejlesztés valósult meg, amelyre mindenki büszke lehet – fogalmazott lapunknak dr. Galambos Dénes. Az új óvodát várhatóan már a következő tanévben birtokba vehetik a gyerekek.

A tervezett ütemben halad az építkezés Fotók: Zsedrovits Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában