Szent Pantaleon Kórház

2019.03.27. 10:00

Országos Egészségügyi Karriernap a Semmelweis Egyetemen

Az elmúlt években a Semmelweis Egyetem és a Magyar Rezidens Szövetség együttműködésében nagy sikerrel megrendezett Semmelweis Egyetemi Karriernapok után az egyetem idén első alkalommal Országos Egészségügyi Karriernapot és állásbörzét szervezett 2019. március 23-án az egészségügyi szakterületen tanuló végzős és végzéshez közeli hallgatók számára.

duol.hu

A minden egészségügyi szakmát megszólító rendezvényen a Szent Pantaleon Kórház is képviseltette magát azon foglalkoztatók között, akik munkalehetőséget kínálnak a hamarosan diplomázók számára.

Az ország orvostudományi egyetemein évente több mint 1000 orvos- és fogorvostanhallgató szerzi meg diplomáját. Statisztikai adatok szerint a fiatalok jelentős része a fővárosban vagy budapesti agglomerációban, valamint az egyetemi klinikákon helyezkedik el. Sok esetben tájékozatlanságuk miatt nem választják a vidéki kórházakat rezidensképzésük helyszínéül, illetve későbbi munkavállalás céljából. Ezt az információhiányt orvosolandó rendezi meg évről évre a Semmelweis Egyetem Alumni Igazgatósága az állásbörzét, hogy a vidéki kórházaknak is lehetőségük nyíljon bemutatkozni.

A Szent Pantaleon Kórház standjánál Stipkovits Gabriella humánerőforrás gazdálkodási osztályvezető és Fehér Magdolna oktatásvezető mutatta be az intézményt a végzős fiataloknak prezentációval, ismertető kiadvánnyal, illetve személyes konzultáció során.

Bízunk benne, hogy néhányuk érdeklődését sikerült felkelteni a kórházunk nyújtotta szakmai fejlődési lehetőségek iránt és hamarosan valamely betegellátó osztályunkon üdvözölhetjük őket, hogy további ismereteiket jól felkészült szakembereink irányításával és támogatásával szerezhessék meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában