gazdag programkínálattal

2019.08.02. 20:00

Önállóvá válást, jubileumokat, avatást ünnepelnek a falunapon

– Ebben az évben ünnepeljük a bajor Altomünsterrel fennálló partnerkapcsolatunk 25. évfordulóját, és negyedszázados születésnapján köszöntjük a Nagyvenyimi Táncegyüttest, valamint az Aranydaru Nyugdíjasklub Dalkörét is!

Körmendi Erzsébet

Ünnepi eseményeink fontos állomásaként adjuk át legújabb büszkeségünket, a megújuló községközpontban felépült szociális szolgáltató tömb új épületét. A ligetben számos vidám és színvonalas produkcióval, ízek kavalkádjával a jól ismert altomünsteri sörrel várjuk fergeteges forgatagunk vendégeit! – invitál Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere a mai falunapjukra. Lássuk a részleteket...

A bajor partnertelepülés, Altomünster fúvósai­nak zenéjére ébrednek a nagyvenyimiek ma, a falunap reggelén. Ünnepre hívnak mindenkit...

– Altomünsterrel 1994-ben köttetett barátságunk megélte legszebb ifjúkorát, felnőtté vált és megérett. Köszönet az elődöknek! Ők akkor, 25 esztendővel ezelőtt a világban kerestek barátokat. S mi ezalatt a negyedszázad alatt a barátainkban leltük fel az egész világot! – mondja Vargáné Kaiser Katalin a falunap ma reggeli nyitó eseményéhez kapcsolódóan. A jubileumi megemlékezés augusztus 3-án, ma 9.30 órakor kezdődik az Altomün­ster Parkban álló Bajorfánál.

A falunapra invitálja a nagyvenyimieket Vargáné Kaiser Katalin polgármester
Fotó: amatőr

– Térségfejlesztő szakember lévén, polgármesterként a jelenlegi ciklus alapjaként az indokolt szükségességen és mértékletességen alapuló ütemezettséget és a moduláris gondolkodást fogalmaztam meg. Azt, hogy Nagyvenyim hatékony fejlődésének kulcsa az integrált és komplex fejlesztésekben rejlik, amelyhez szükséges a település lakóközösségének, társadalmi csoportjainak és gazdasági szereplőinek az összefogása. E gondolatom helyességének legszívmelengetőbb, mára kiteljesedett bizonyítéka az, ahogyan megszületett Nagyvenyim új arcú településközpontja. Átrajzolt éjszakák, összegyűrt, kidobott, majd újra kisimított papírlapok, számokkal feltöltött modellező táblázatok, pályázati kiírások, támogatási kérelmek és határozott indokokat felsorakoztató érvelések a támogatók felé. Építőipari kiállítások felkeresése, építési szaklapok olvasása, és sok-sok, a tervező kollégákkal folytatott vita és konzultáció… Ennek eredménye az új

 

szociális szolgáltató tömb épülete, amelynek átadása és a képviselő-testület ünnepi ülése 10 órakor kezdődik, települési elismerések átadásával – tájékoztat Vargáné Kaiser Katalin.

Kitártuk szívünk, s a világ beléköltözött! – ezzel a mottóval nyitják meg 11.30-kor a falunapi kiállításokat az új épületben és a könyvtárban. Az érdeklődők láthatják utána az Év magyar fotója – év magyar fotósa 2019 című tárlatot, Altomün­ster és Nagyvenyim testvértelepülési kapcsolatának emlékeit felvonultató gyűjteményt, és a foltvarróklubok is bemutatják munkáikat. Különleges lesz az a kiállítás is, amely a szociális tömb létrejöttét adományaikkal támogató művészek alkotásait vonultatja fel. A liget árnyas fái alatt délben hallgathatják meg a programismertetőt azok, akik a nagyszínpad környékén töltik az időt. Utána kezdődik a Jó ebédhez szól a nóta, mégpedig az alapításának 25. évfordulóját ünneplő nagyvenyimi Aranydaru Dalkör előadásával.

Elkészült a szociális szolgáltató tömb, amelyet ma 10 órakor avatnak.

Utána Bódi Gusztit és Margót hallhatja és láthatja a közönség. A folytatás elsőként a felnőtteknek szól Farkas Imre táncművész Michael Jackson emlékshow-ja, majd a gyermekeké a porond, ugyanis a Csudatáska társulat interaktív műsorának lehetnek részesei a kicsik. Varga Ferenc József humorista 15 órától szórakoztatja a nagyérdeműt, őt pedig a partnertelepülésről érkezett altomünsteri vendégek műsora követi. A falunap színpadán Vargáné Kaiser Katalin 16.30 órakor köszönti a község lakóit és vendégeiket. Aztán jönnek a sztárok: Delhusa Gjon, Dér Heni, Bandika és 20 órától az LGT. Tűzijáték és Nepp-diszkó zárja a falunapot.

Az egész világ bizalma, szeretete benne volt...

Vargáné Kaiser Katalin polgármesteri gondolatai a szociális szolgáltató tömbről: „Ma is őrzöm az első ceruzás alaprajzi vázlatot, amellyel megszületett bennem az elhatározás, hogy az iskola és a benzinkút közötti, addig csak a csatornaberuházás kőanyagának depójaként használt sivár területen lesz az új községközpont két ütemben felépülő közösségi háza. Elsőként a könyvtár, majd most a szociális szolgáltató tömb új épülete készült el. Köszönet az adományozóknak, a műveiket felajánló művészeknek, és az azokat megvásárlóknak egyaránt! Ők testesítik meg a jövőbe vetett hit erejét és a közösség érdekében való összefogást! Soha nem felejtem az első bál éjjelét, amikor az adományozási bizonylatokat rendezgetve meglepő tapasztalásokat szereztem. Volt közöttük egy, amelytől a szívemet melegség járta át, és kicsordult a könnyem: abban az 1000 forintos adományban az egész világ bizalma és szeretete benne volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában