ezúttal rácok lépnek fel

2018.09.27. 09:00

Közelebb hozzák ezúttal is a világot Kulcson

A hét végén Kulcson ismét betekinthetünk a nemzetiségek hagyományaiba.

Balla Tibor

Amikor négy évvel ezelőtt először megrendezték Kulcson a Nap Háza – Hold Udvara Agroturisztikai Rekreációs Központban az első Közelebb hozzuk a világot című nemzetiségi napot, akkor az volt a szervező Dóka Marianna célja, hogy a körülöttünk élő nemzetiségieket egy helyre vonzzák, hogy bemutathassák magukat, és beszéljenek arról, hogy milyen örömeik, nehézségeik vannak abban, hogy a hagyományaikat Magyarországon őrizhessék és életben tarthassák, ráadásul hitelesen, így több évtizeddel a válás után.

Ez már a negyedik alkalom, amikor különböző nemzetiségek mutatkozhatnak be Kulcson
Fotó: archív

Az idei esztendőben az Ercsiből érkező rácok lépnek fel, bemutatva kultúrájukat, táncaikat, népviseletüket, de egész nap maradnak is a délelőtt 10 és 18 óra között zajló rendezvényen. Amellett, hogy beszélnek is hagyományaikról, jellegzetes ételeiket is megfőzik majd mindenki örömére. Mellettük egy székely baráti kör is bemutatkozik az eseményen, valamint a Zemplén kapujából érkező mikóházi Ízőrzők csábítanak a programra. Ezen a napon lesz a Madárijesztő-készítő pályázat eredményhirdetése és díjkiosztása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában