csőtörés volt

2018.09.11. 13:00

Kijavították a csőtörést városunkban

Befejeződött a törött ivóvízvezeték javítása a Baracsi úton, már a munkaárok betemetése és a környék helyreállítása zajlik.

Pekarek János

Megkezdődött egy nagyon várt művelet a Baracsi úton, a Kertváros mellett: hétfőn elkezdték betemetni azt a gödröt, amit egy csőtörés miatt voltak kénytelenek kiásni a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató (DVCSH) Kft. munkatársai. A hiba keletkezésének pon tos ideje nem ismert. Annyi bizonyos, hogy az átlagosnál nagyobb csőtörésről lehetett szó, mivel már a helyének felderítése is komoly erőfeszítéseket igényelt. A hibás szakasz kiiktatása után a javítás is napokba telt.

Hosszú szakaszon kellett kibontani a földet a Baracsi út mentén a vízvezeték hibájának elhárításához
Fotó: HK

 

Az ivóvíz-ellátásról gondoskodott a cég. Mivel városunk lösztalajra épült, és a javítás időszakában több nagy és váratlan esőzés is volt, ez tovább súlyosbította a helyzetet, és nyújtotta a munkálatok idejét. A közlekedés sem maradt zavartalan a munkaárok környezetében. A javítási munkák a múlt héten pénteken fejeződtek be, tudtuk meg a DVCSH-tól. A szükséges ellenőrzések és nyomáspróbák után hétfőtől kezdődhetett meg a munkagödör betemetése. A terület teljes helyreállítása újabb napokat vesz igénybe – de ez már, ahogy mondani szokták, a dolog szebbik része… A környéken egyébként az utóbbi időben több hasonló probléma keletkezett, talán a nagy gépjármű-forgalom miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában