időjárás

2019.05.24. 19:00

Használjuk ki a hétvégi kellemes időt

Ezen a hétvégén sem „romlik el” az idő, sőt egyre melegebb és szárazabb léghullámok érkeznek fölénk. A nappali felmelegedés erősödik, a csapadékhajlam pedig jelentősen csökken. Hétfőtől ismét fordul a kocka, akkor egy mediterrán ciklon érkezik.

duol.hu

Szombat

Előrejelzés az ország területére szombat estig: Ma a Dunántúl nyugati felén többnyire gyengén felhős napos idő lesz. Keletebbre azonban közepesen és erősen felhős időszakok váltakozása mellett kevesebb napsütésre lehet számítani, és a középső, valamint a keleti megyékben több helyen alakul ki zápor, zivatar. Éjszaka mindenütt csökken a felhőzet, kezdetben keleten egy-egy zápor még lehet. Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett sokat süt majd a nap, főként a keleti tájakon lesz erősebb a gomolyfelhő-képződés, amelyből elszórtan várható záporeső, zivatar. A délután folyamán a nyugati határvidéken sem lehet kizárni egy-egy zápor, zivatar kialakulását. Az északnyugati szél többször megélénkül, ma főként a Bakony és a Balaton környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, keleten az enyhébb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 25 fok között valószínű, olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Vasárnap

A fátyol- és gomolyfelhők mellett sokat süt majd a nap, főként a keleti tájakon lesz erősebb a gomolyfelhő-képződés, amelyből elszórtan várható záporeső, zivatar. A délután folyamán a nyugati határvidéken sem lehet kizárni egy-egy zápor, zivatar kialakulását. Az északnyugati szél többször megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.

Vezető képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában