Meg kell várni a tavasz kezdetét, akkor jöhet a helyreállítás

2020.01.11. 10:00

A vészhelyzetet elhárították

Rájár a rúd mostanában Dunaújvárosra, közelebbről a Vasmű útra.

Agárdy Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A közelmúltban egy szakértői jelentés arra mutatott rá, hogy a még az ötvenes években ültetett platánfák megöregedtek, betegek, ki kell vágni azokat. Tegnapelőtt pedig a Vasmű út 35-37. számú épületről potyogott le a vakolat, és csak az isteni gondviselésnek köszönhető, hogy nem történt baleset.

Csütörtökön a dunaújvárosi és a székesfehérvári tűzoltók a balesetveszélyt elhárították, majd műanyag figyelmeztető szalaggal lezárták a területet, azzal, hogy pénteken jön a kosaras kocsi, és a szakemberek újra vakolják az épület sérült részét.

Az elkerítéssel csak az a gond, hogy két lépcsőház, és négy üzlet található ezen a területen. Közülük az egyik tegnap technikai okokra hivatkozva nem is nyitott ki. Bár az elkerítés senkit sem zavar, mert a szalag alatt, felett mindenki halad. Ez egyébként érthető is, hiszen a lakóknak valahogy haza kell jutniuk, az épület árkádja pedig az omló vakolattól megvédi a járókelőket.

Árgyelán Gergely a magasban – leverték a vakolatot

Ami bizonyos, tegnap vakolás nem volt. Az Arge-Bau Kft.-t bízta meg a társasház közös képviselője, Kovács László, hogy vizsgálja meg, milyen állapotban van a homlokzat. A cég vezetője, Árgye­lán Gergely elmondta, most csak annyit tudnak tenni, hogy amit le lehet verni a vakolatból, azt leverik, biztonságossá teszik a homlokzatot, de a kőművesmunkákat a hideg miatt most nem lehet elvégezni, várni kell a melegebb időjárásra.

Kovács Zoltántól megtudtuk, az ötvenes években nagyon silány munkát végeztek a kivitelezők, szinte csak homokot tartalmazott a vakolat.

– Most a veszélyelhárítás a legfontosabb, és az, hogy helyreálljon a gyalogosforgalom. Márciusban pedig folytatódnak a munkálatok – összegzett a közös képviselő.

A szakemberek tegnap befejezték a veszélyelhárítást, és ez a legfontosabb.ACs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában