A helyzet változatlan

2024.01.16. 17:30

Balesetveszély újra töltve!

Nincs megfelelően kitáblázva a Nagyvenyim felől érkező út 6-os úti becsatlakozása, ezért az idegenek, vagy a kezdő sofőrök bele tudnak rohanni ebbe az útkereszteződésbe, amely a kanyar után közvetlen ott van, írta a duol.hu január 10-én. Nem telt bele pár nap, és egy újabb jármű lendületét fogta meg a szemközti útkorlát.

Várkonyi Zsolt

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

És hogy Isten malmai ezúttal nem lassan, hanem igen gyorsan őröltek az abból látszik, hogy ezt a szakaszt gyorsan kijavították. Igaz, a forgalomlassító táblák és útburkolati jelek még hiányoznak, de bíz(z)unk abban, nem kell várnunk erre a következő balesetig!    

A szabály ugyanis azt írja elő, írtuk ezt „Balesetveszélyes kereszteződések Dunaújvárosnál” - címmel, hogy a veszélyt jelző táblát a veszély helyétől lakott területen 50-100, lakott területen kívül pedig 150-250 méterre kell kihelyezni. Ez utóbbi távolság között nem kell kihelyezni azt, hogy hány méterre van a kereszteződés, ha ennél közelebb, akkor viszont ki is kell írni! A konkrét helyet vizsgálva 100 méterre van jelölve a főút, de a járművezető oktató szerint ez nincs több 50 méternél. Ez oka lehet annak, hogy az emberek időről-időre „beleszaladnak” ebbe a kereszteződésbe. Ráadásul a megengedett sebesség az útszakaszon 90 km/óra és a kereszteződés előtt sebességkorlátozást előíró tábla sincs kihelyezve. Mindez azt jelenti, amennyiben nem megfelelő időben észleli a gépjárművezető az elsőbbség adást jelző táblát, akkor szinte esélytelen megállni. 

Még mindig "helyzet" van. A probléma okát kell(ene) megszüntetni!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!