A Szerencsejáték Zrt. finanszírozza

2023.11.25. 08:00

Játszótér a gyerekeknek, hogy elfogadó felnőttekké váljanak

Az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. 2017-ben indította el játszótér építési programját, „A játék összeköt!” programot, amely társadalmi felelősségvállalási tevékenységének zászlóshajójává vált az elmúlt években. A Közép-Dunántúli régióban Dunaújvárosban valósulhat meg, amely a Római városrészi víztorony mellett épül meg.

Várkonyi Zsolt

Fotók: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ennek keretében egyedülálló, befogadó, mindenki számára használható játszóterek épülnek Magyarországon, ahol fogyatékossággal élő és ép gyermekek az együtt játszás élményén keresztül válhatnak elfogadó, nyitott felnőttekké. Eddig 26 darab – mindenki számára egyenlő hozzáférést és használatot biztosító – úgynevezett egyetemesen tervezett játszótér épült meg hazánkban az ország öt különböző régiójában, amelyeket a Szerencsejáték Zrt. finanszírozott. 

Így érkezett meg hozzánk is a projekt dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője kezdeményezésére, közbenjárására. Ez egy un. városi tematikájú játszótér, ami azt jelenti, hogy az itteni eszközök, elemek – többi között - a városi környezetet, épületeket, közlekedést szimbolizálják majd.  A játszótéren megjelenő játszótéri elemek olyan, az együtt játszás lehetőségét biztosító játékok, amelyek hozzáférhető játékélményt biztosítanak megfelelő eszközkiképzéssel, burkolattal, megközelítési felülettel, akadálymentes közlekedési pontok biztosításával. A játszótér megvalósítása szigorú mérnöki tervezéssel, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének szakmai felügyeletével történik. Ott jártunkkor már láthattuk az épülő játszóteret, amely nemsokára egy izgalmas és hasznos közösségi térré válhat. 

A játszótér megépítését követően a Szerencsejáték Zrt.-vel kötött együttműködési megállapodásnak megfelelően Dunaújváros MJV vállalja a játszótér üzemeltetését, karbantartását. Ezen kívül a játszótér mellett - többi között - mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolókat alakítanak ki, és – információnk szerint – egy ivókút létrehozását is tervezik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!