Kisapostag

2014.10.23. 08:05

A képviselők lemondtak a tiszteletdíjukról Kisapostag javára

Kisapostag - Nagy Attila már nem társadalmi megbízatású, hanem főállású alpolgármesterként dolgozik Kisapostagért.

Körmendi Erzsébet

A képviselőtestület szerda délutáni alakuló ülésén Nagy Attila megnyitójában elmondta, hogy a szavazatok jogerőre emelkedésekor, október 15-én 16 órakor a helyi választási bizottság elnöke átadta a megbízóleveleket. A képviselőtestület tagjai: Dortné Tibay Emese, Geist István, dr. Horváth Ágota, Koós Károly, Márkli János, Szilágyi Lajos. A polgármester jó egészséget kívánt a munkához és bízik benne, hogy olyan eredményeket sikerül majd elérni közösen, amelyek révén jobban élhető kis településsé, közösséggé válik Kisapostag.

A képviselői és polgármesteri eskütétel után titkos szavazással Márkli Jánost választották alpolgármesternek, aki a korábbi ciklusban is helyettesítette a polgármestert. A tiszteletdíjak meghatározásánál Márkli János elmondta, hogy a törvényi minimumnál is szerényebb összegért ugyanannyiért, mint az elmúlt négy évben végzi a munkát és lemond a költségtérítésről. A képviselők nemes gesztust gyakoroltak: a teljes tiszteletdíjukról lemondtak a település javára.

Az ülés hátralévő részében az SZMSZ módosításról és társulási kérdésről döntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!