Kézilabda

2015.03.20. 16:25

A magyar női kézilabda-válogatott szombaton Spanyolország ellen játszik Érden

Június 5-én a Bécshez közeli Stockerauban játssza a magyar női kézilabda-válogatott az osztrákok elleni világbajnoki selejtező első mérkőzését. Előtte szombaton 14 órakor nemzeti csapatunk Érden Spanyolországgal találkozik.

Az európai szövetség honlapjáról kiderül az is, hogy pénteken este 20.25-kor küzd meg egymással az osztrák és a magyar együttes. A visszavágóra június 13-án, Győrben lesz 15.30-kor. A párharc győztese vehet részt a december 5. és 20. közötti dániai világbajnokságon.

Bulath Anitára mindig számít Németh András kapitány. Fotó: Ady Géza

A vébén lehet olimpiai selejtezőre jogosító helyezéseket szerezni. Amelyik csapat nem jut ki oda, vagy ott rosszul szerepel, annak csak akkor marad esélye az ötkarikás kvalifikációra, ha a tavaly decemberi magyar-horvát Eb-n az élmezőnyben végzett. Az csak vb-n derül ki, hogy a magyarok Eb-hatodik helye mire elegendő. A 2012-es londoni olimpiáról éppen amiatt hiányzott a válogatott, mert – a németekkel szemben – elveszítette a vb-selejtezőt, és nem indulhatott a 2011-es brazíliai világbajnokságon.

Németh András szövetségi kapitány az alábbi kerettel készült az érdi mérkőzésre, amelyen az Eb-ezüstérmes Spanyolország lesz az ellenfél. A két együttes keddtől készült közösen.

A spanyol keretben két játékos, Macarena Aguilar (Győri Audi ETO) és Nerea Pena (FTC) személyében két magyarországi légiós is található.

A magyar keret

Kapusok: Kiss Éva (Fehérvár KC), Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Bíró Blanka (Ipress Center-Vác).

Balszélsők: Korsós Dorina (Győri Audi ETO KC), Erdősi Ildikó (Siófok-Galérius Fürdő), Schatzl Nadine (Érd).

Balátlövők: Triscsuk Krisztina (Dunaújvárosi Kohász KA), Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Klivinyi Kinga (Érd).

Irányítók: Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Mosonmagyaróvár)

Beállósok: Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Horváth Bernadett (Fehérvár KC), Mayer Szabina (Fehérvár KC), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria).

Jobbátlövők: Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (Győri Audi ETO KC).

Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO KC), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (FTC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!